Arpacık Soğanlı Böbrek Sote

Arpacık Soğanlı Böbrek Sote
  • 5 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Kurban Bayramı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

10 adet kuzu böbreği
1 kahve fincanı sıvıyağ
Yarım kg arpacık soğan
Yarım kg havuç
1’er adet sarı, kırmızı ve yeşil dolmalık biber
3 adet orta boy domates

YAPILIŞI

BÖBREKLERİ iyice yıkadıktan sonra kuşbaşı doğrayın. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya aldığınız sıvıyağı kızdırın.
Böbreği ilave edip harlı ateşte kavurun. Pembeleşmeye başlayınca ayıklanmış arpacık soğanları ekleyin. Tavanın ağzını bir kapakla kapatarak kısık ateşte soğanları soteleyin. Küp doğranmış havucu ilave edip kavurmaya devam edin. Jülyen doğranmış biberleri ekledikten sonra 15 dakika daha kavurun. Kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesi kattıktan sonra suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
BİZE ULAŞIN