Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    750 gram kuşbaşı yağsız kuzu eti
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 adet soğan
    9-10 adet mantar
    1 adet sarı süs biberi
    2 adet domates
    1’er tatlı kaşığı biber salçası ve un
    5 su bardağı su
    1 tutam Antalya baharat karışımı
    (kurutularak ufalanmış
    sebze karışımı)
    100 gram kızarmış badem

    Üzerine: 2 çorba kaşığı badem
    1 adet yumurta sarısı

    Patates püresi için:
    Yarım kg patates
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 su bardağı süt, tuz

ZEYTİNYAĞI ve tereyağını bir tencereye alıp kızdırın. Kuşbaşı doğranmış etleri tencereye alın. Etler bıraktığı suyu çekip pembe bir renk alıncaya kadar 8-10 dakika kadar kavurun. Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip 2 dakika kadar daha kavurun. Dörde bölünmüş mantar, yemeklik doğranmış renkli biber ve domates ekleyip karıştırın. Biber salçasını ekleyip biraz daha kavurduktan sonra un ekleyin. Baharat, tuz ve suyu ekleyip 20-25 dakika kaynatarak pişirin. Kızarmış bademleri tencereye ekleyip karıştırın. Yemeği servis yapılacak güveçlere paylaştırın. Patates püresi için patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyup haşlayın. Suyunu süzüp ezin. Bir tencerede tereyağını eritip patates püresini ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra üzerine sıcak süt ve tuz ekleyin. Dibini tutturmamak için karıştırıp tencereyi ocaktan alın. Püreyi sıkma torbasına alın. Güveçlerin üzerini patates püresi ile kaplayın. Üzerine fırçayla yumurta sarısı sürüp badem serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızaran kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.