ZEYTİNYAĞI ve tereyağını bir tencereye alıp kızdırın. Kuşbaşı doğranmış etleri tencereye alın. Etler bıraktığı suyu çekip pembe bir renk alıncaya kadar 8-10 dakika kadar kavurun. Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip 2 dakika kadar daha kavurun. Dörde bölünmüş mantar, yemeklik doğranmış renkli biber ve domates ekleyip karıştırın. Biber salçasını ekleyip biraz daha kavurduktan sonra un ekleyin. Baharat, tuz ve suyu ekleyip 20-25 dakika kaynatarak pişirin. Kızarmış bademleri tencereye ekleyip karıştırın. Yemeği servis yapılacak güveçlere paylaştırın. Patates püresi için patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyup haşlayın. Suyunu süzüp ezin. Bir tencerede tereyağını eritip patates püresini ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra üzerine sıcak süt ve tuz ekleyin. Dibini tutturmamak için karıştırıp tencereyi ocaktan alın. Püreyi sıkma torbasına alın. Güveçlerin üzerini patates püresi ile kaplayın. Üzerine fırçayla yumurta sarısı sürüp badem serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızaran kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.