Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 çorba kaşığı bal
    8 adet pirzola
    4 çorba kaşığı zeytinyağı
    2 adet ayva
    1 adet soğan
    3 adet sivri biber
    3 çorba kaşığı tereyağı
    8 adet kuru erik
    3 adet kakule
    1 çorba kaşığı biber salçası
    2 su bardağı sıcak su
    2 dal biberiye
    Taze çekilmiş karabiber
    Tuz

Pirzolaları yayvan bir kaba alın. Üzerine 1 çorba kaşığı bal, zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kıyılmış biberiye ve karabiber ekleyip iyice harmanlayın. Bu şekilde buzdolabında 2-3 saat bekletin. Daha sonra yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı hafifçe kızartın. Diğer taraftan ayvaları kabuklarıyla birlikte kuşbaşı, soğanı piyazlık, biberleri de iri parçalar halinde doğrayın. Tereyağını kızdırıp, soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine kakule ve ayvayı ilave edip hafifçe koyulaşana dek kavurun. Daha sonra biberleri ve ikiye bölünmüş erikleri ekleyip biraz daha kavurun. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Ayvalı malzemenin yarısını bir fırın kabına dökün. Üzerine pirzolaları yerleştirin. Kalan ayvalı malzemeyi de ekleyin. Kalan balı üzerine gezdirin. Biber salçasını sıcak suyla açın ve yemeğe ilave edin. Kabın üzerini alüminyum falyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Folyoyu alıp 5 dakika daha pişirin ve servis yapın.