Sofra
Yöremizde düğünlerde, davetlerde, mevlit yemeklerinde 100–1000 kişilik hazırlanarak ikinci yemek olarak ikram edilir. Düğünlerde büyük kazanlarda 500–1000 kişilik olacak şekilde kesilen dananın eti ikramın yapılacağı günün gecesi gece yarısından sonra odun ateşi ile kazanlarda pişirilir

4-6 Porsiyon

MALZEMELER

    1 kg kemikli dana eti
    2 adet pide
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 çay bardağı sıvı yağ
    İsteğe göre baharat (kara biber vb)
Et bir tencerede hafif kaynatılarak kanın etten ayrılması sağlanır. Kanından ayrılan et başka bir tencereye alınır, etin üzeri kaplanana dek su ile doldurulur. Tekrar haşlanır etler başka bir kaba alınarak kemiklerinden ayrılır. Bu esnada başka bir yerde pidelerimiz baklava dilimi şeklinde küçük dilimlere ayrılır. Senirkent'e özgü bakır banak tabaklarına kesilen pideler koyulur üzerine haşlanmış etimiz didilerek pidenin üzerini kapatacak şekilde ilave edilir. İlave dilen etin üzerine başka bir kap da haşlanan kemiklerin suyu ile haşlanmış etin suyu pideler ıslanıncaya kadar etin üzerine ilave edilir.