MALZEMELER
4 adet hamburger ekmeği
4 tatlı kaşığı mayonez
4’er adet domates ve soğan dilimi
İnce kıyılmış göbek salata veya marul yaprağı
Hamburger köftesi için:
300 gram kıyma
1 adet küçük boy soğanın suyu
1 çay bardağı galeta unu
1 çorba kaşığı irmik
Kimyon, karabiber
1 çorba kaşığı yoğur
Sos için:
1 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı hardal
2 çorba kaşığı ketçap
1 tatlı kaşığı esmerşeker
HAMBURGER köftesini hazırlamak için tüm köfte malzemesini yoğurun. Bir gece buzdolabında dinlendirin. Çıkardığınızda tezgahın üzerine 1 cm kalınlığında yayın. Ağzı geniş su bardağı ile yuvarlak köfteler çıkarın. Izgara veya mangalda pişirin.
Sosu hazırlamak için, sarmısağı kıyarak tüm sos malzemesiyle beraber iyice karıştırın.
Hamburger ekmeğini ikiye bölün. Alt parçaya mayonez sürün. Izgarada pişirdiğiniz soğan dilimi ve köfteyi yerleştirin. Üzerine yuvarlak kesilmiş domatesi ve göbek salatayı koyun. Son olarak bol miktarda sos gezdirerek hamburger ekmeğinin üst kapağını kapatın. Kalan hamburger ekmeklerini de aynı şekilde hazırlayarak servis yapın.