Sofra

ELİF KORKMAZEL

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 su bardağı tane bezelye
    1 kg kuşbaşı kuzu eti
    2 çorba kaşığı tereyağı
    4 çorba kaşığı sıvıyağ
    15 adet arpacık soğan
    3 adet havuç
    2 adet kesmeşeker
    1 adet kereviz
    1 çorba kaşığı mısır nişastası
    Tuz, karabiber, bir tutam kekik
    Yeteri kadar sıcak su
TEREYAĞI ve sıvıyağı bir tencereye alıp kızdırın. Üzerine eti ve arpacık soğanları ilave edin. Yüksek ateşte sürekli karıştırarak, et suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Üzerine arzunuza göre doğranmış havucu ilave edip 5 dakika daha kavurun. Bezelye, kesmeşeker ve tuzu tencereye alın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 40 dakika pişirin. Küçük küpler halinde doğranmış kerevizi üzerine ilave edin. 5 dakika sonra 1 çorba kaşığı suyla açtığınız mısır nişastasını yavaşça yemeğe ekleyin. En son kekiği katın ve 10 dakika daha pişirip, kekik ekleyerek ocaktan alın.