Sofra

ELİF KORKMAZEL

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    6 parça biftek
    2 adet közlenmiş kırmızı biber
    6 dilim pastırma
    1 su bardağı brüksellahanası
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 diş sarmısak
    1 adet pırasanın beyaz kısmı
    1 çorba kaşığı biber salçası
    1 su bardağı su
    1 çay kaşığı tozşeker
    Tuz, karabiber, biberiye
    Bağlamak için ip
    Kızartmak için:
    Sıvıyağ
BİFTEKLERİ düz bir zemine alıp üstlerine tuz, karabiber ve biberiye serpin. Közlenmiş kırmızı biberleri boylamasına bölün. Her bifteğin üzerine bir dilim kırmızı biber ve pastırma koyun. Rulo yapıp açılmaması için iple bağlayın. Diğer taraftan brüksellahanalarını tuzlu suda haşlayıp süzün. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritip, hazırladığınız et rulolarını ve kıyılmış sarmısakları tavaya koyun. Etleri arkalı önlü kızartıp tavadan alın. Pırasayı önce boylamasına ikiye kesin. Daha sonra verev alarak incecik doğrayın. Kalan tereyağını biftekleri pişirdiğiniz tavaya alıp, üzerine 1 çorba kaşığı biber salçası ve doğranmış pırasaları ilave edip kavurun. Su, 1 çay kaşığı tozşeker ve karabiberi de ekleyin. Pırasalar yumuşayınca haşlanmış brüksellahanalarını ekleyip, etleri yeniden tavaya alın. 5 dakika daha pişirip servis yapın.