Sofra

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    250 gram haşlanmış mantar
    4 dilim bonfile
    Tuz
    karabiber
    kekik
    Yarım su bardağı sıvıyağ
    2 adet orta boy soğan
    2 çorba kaşığı galeta unu
    1-2 adet salçalık kırmızı biber
    4 dilim kaşar peyniri
    1/4 limonun suyu
ÖN hazırlık olarak mantarları limonlu suda haşlayarak süzgece alalım. Mantarları uzun ince dilimler halinde doğrayalım. Bonfileleri tokmak veya et dövücüsü yardımıyla hafifçe inceltelim. Üzerlerine tuz, karabiber ve kekik serpelim. 1 Tavaya sıvıyağın 3/4'ünü aktarıp, hafifçe kızdıralım. Bonfileleri tavaya alıp arkalı önlü ve tavanın kapağı kapalı olarak kurutmadan kızartalım. Soğanları piyazlık doğrayıp, kalan sıvıyağda pembeleştirelim. 2 Üzerine mantarları, tuzu ve karabiberi ilave edip birkaç kez karıştırıp, tavayı ateşten alalım. Üzerine galeta ununu ilave edip karıştıralım. 3 Bonfile dilimlerini fırın kabına yerleştirip, üzerlerine mantarlı malzemeyi yerleştirelim. 4 Kaşar dilimlerini ve kibrit çöpü inceliğinde doğranmış kırmızı biberleri mantarlı harcın üzerine, kafes oluşturacak şekilde yerleştirelim. Isıtılmış 220 derece fırının üst katına kabı yerleştirelim. Kaşar dilimleri hafifçe eriyene dek yemeğimizi pişirelim. Servis yapalım.