Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    600 gram kuşbaşı kuzu eti
    1 adet soğan
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    250 gram arpacık soğan
    2 adet orta boy havuç
    1 adet kırmızı biber
    1 tatlı kaşığı bal
    1 çorba kaşığı limon suyu
    4-5 adet tane karabiber
    2 adet defne yaprağı
    1 su bardağı sıcak su
    Tuz
    pulbiber
    Dereotu sosu için:
    1 demet dereotu
    1 çay bardağı krema
    2 çorba kaşığı limon suyu
    1 çorba kaşığı mayonez

İnce kıyılmış soğanı sıvı yağda kavurun. Eti ilave edip, kısık ateşte et suyunu salıp çekene kadar pişirin. Diğer taraftan arpacık soğan, verev doğranmış havuç ve küp doğranmış kırmızı biberi, kaynamış suyun içinde 10 dakika bekletin. Daha sonra suyunu süzüp, ete ilave edin. Bal, limon suyu, tane karabiber, defne yaprağı ve pul biberi ekleyin. Bütün malzemeyi karıştırıp, sıcak suyu ekleyin. Kısık ateşte et ve sebze yumuşayana kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp, defne yaprağını içinden alın ve tuzunu ayarlayın. Dereotu sosu için; ince kıyılmış dereotu, krema, limon suyu ve mayonezi karıştırıp blenderden geçirin. Sebzeli kuzu kavurmayla birlikte sıcak servis yapın.