Ekşi Aşı

Ekşi Aşı
  • Zorluk Derecesi: Zor
  • HATAY
Sofra Tarifi

MALZEMELER

150 gram dövülmüş et
100 gram kıyma
250 gram bulgur
1 yaprak fesleğen
1 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
2 adet soğan
1 çay kaşığı sıvıyağ
6-7 dal maydanoz

1 çay kaşığı karabiber
1 adet patlıcan
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı şeker
Bir buçuk kase nohut
7 su bardağı su
2 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI

Önce köftenin içini hazırlayın. Kıyma suyunu çekinceye kadar kavurun. Sıvıyağ, tuz, fesleğen, karabiber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyerek, ateşten alın. Köfte hamuru için, bulgurun içine bıçakla sinirleri alınmış dövülmüş et, kimyon, tuz, fesleğen, irmik, un, biber ve domates salçasını koyup, su ilavesi ile yoğurun. Elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, içli köfte şekli verin. İçine kıymalı içten koyup, ağzını iyice kapatın. Patlıcanları alacalı soyup, boyuna dilimleyin ve 5 cm'lik parçalara ayırıp, tuzlu suda bekletin. Soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavurup, patlıcanları ekleyin ve biraz salçayla sote edin. Su, tuz, şeker, nar ekşisi ve nohut koyup, patlıcan pişinceye kadar kaynatın. Köfteleri ve haşlanmış nohutu ilave edin. 10 dakika daha kaynatıp, ateşten alın. Üzerine nane ve kırmızıbiberli sos hazırlayıp, servis yapın.
BİZE ULAŞIN