Sofra

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    10 adet pirzola
    2 çorba kaşığı tereyağı
    2 adet soğan, tuz, karabiber
    Yeteri kadar su
    1 çorba kaşığı salça
    2 çorba kaşığı nar ekşisi
    1 tatlı kaşığı yenibahar
    3 adet kokulu ayva

    Üzerine: Pulbiber
TEREYAĞINDA ince kıyılmış soğanı kavurun. Tuz ve karabiber ilave edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın. Genişçe bir tavada pirzolaları arkalı önlü kızartın. Soğanlı harcı üzerine boşaltın. Etlerin üzerine çıkacak kadar su ekleyip pişirin. Salçayı ilave ederek, 10 dakika daha pişirmeye devam edin. Nar ekşisi, yenibahar ve tuz ekleyin. Çekirdekleri çıkartılmış ve elma dilimi şeklinde doğranmış ayvaları en üste dizin. 10 dakika daha pişirip üzerine pulbiber serperek sıcak olarak servis yapın.