Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    400 gram yağsız kuzu eti
    2 adet orta boy yemeklik
    doğranmış soğan
    4 kahve fincanı margarin
    3 adet defne yaprağı
    1 çorba kaşığı tane karabiber
    4 tatlı kaşığı rendelenmiş
    kaşar peyniri
    1 tatlı kaşığı tuz
    Beşamel sos için:
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 kahve fincanı un
    1 çay bardağı süt
    Tuz, karabiber
ÖNCELİKLE yemeklik doğranmış soğanı margarinde pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun. Üzerine yağsız kuzu etini ekleyip, kavurmaya devam edin. Tane karabiber ve defne yaprağını ekleyin. Üzerini kapatacak kadar su ilave edip, tuzunu da ekleyerek, bu şekilde kaynamaya bırakın. Beşamel sos için, ayrı bir tencerede unu tereyağı ile kavurup, süt, tuz ve karabiber ekleyin. Tencereyi ocaktan alıp, sosu bir süre dinlenmeye bırakın. Ardından, pişmiş kuzu etlerini de bir güveç kaba alın. Üzerine beşamel sosu gezdirin. Rendelenmiş kaşar peyniri serpip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerini iyice kızartın. Sıcak olarak servis yapın.