Erikli soğanlı et

Erikli soğanlı et
  • 4 Kişilik
  • Yemek Daveti, Kutlama
  • Ev Yapımı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

250 gram kuşbaşı kuzu eti



10 adet arpacık soğan



1 adet domates



10 adet yeşil erik



1 yemek kaşığı biber salçası



1 yemek kaşığı tereyağı



1 tatlı kaşığı kekik



2 yemek kaşığı nar ekşisi



Tuz, karabiber, pul biber


YAPILIŞI

Soğanları temizleyip domatesi rendeleyin. Eti geniş bir kaba alıp üzerine soğan ve rendelenmiş domatesle tüm malzemeyi ekleyip karıştırın. Daha sonra bir fırın tepsisine aktarıp üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat pişirin. Folyoyu alın ve 5 dakika daha pişirip servis yapın.

SON DAKİKA