Etli Ayva (Sefercelliye)

Etli Ayva (Sefercelliye)
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

500 gram kemikli iri parça halinde
kuzu eti
3 adet orta boy ayva
1 çay bardağı badem
150 gram kuru kayısı
1 çorba kaşığı bal,
yeteri kadar su
3 çorba kaşığı silme tereyağı
2 tatlı kaşığı tozşeker,
tuz

YAPILIŞI

BADEMLERİ sıcak suda 5 dakika bekletip, kabuklarını soyun. Kuru kayısıları 2-3 saat suda bekletin.
Yumuşayınca sudan alıp ikiye bölün. Balı 1 su bardağı suda eritin.Eti yıkayıp, bir tencereye alın.
Kapağını kapatıp, kısık ateşte suyunu ve yağını salmasını bekleyin. Daha sonra tencerenin kapağını açıp,
eti orta ateşte karıştırarak kavurun. Tuzunu ayarlayıp, ballı suyu katın. Kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı
olarak et yumuşayana dek pişirin. Kayısıları ve ikiye böldüğünüz bademleri tencereye ekleyin.Diğer taraftan, ayvaları soyup, her birini 8 parçaya bölün. Çekirdek yataklarını ve sert kısımlarını çıkarın. 3 çorba kaşığı tereyağını bir tavada eritin. Ayvaları tavaya düzgün bir şekilde sıralayın ve her iki yüzünü çevirerek
kızartın. Daha sonra tencerede pişmekte olan etin üzerine ekleyin.Ayvaları kızarttığınız tavaya 1 su
bardağı su koyup kaynatın. Daha sonra tencereye katın. Şeker ve tuz ekleyin. Kısık ateşte 20-25 dakika
pişirdikten sonra servis yapın.
BİZE ULAŞIN