Sofra
Anadolu'nun geleneksel lezzeti etli ekmek, bu enfes tarifle yeniden hayat buluyor

10 Porsiyon

MALZEMELER

    Hamuru için:
    2 kg pidelik un
    42 gram yaş maya,
    1 tatlı kaşığı tuz
    Yeteri kadar ılık su

    İç malzeme için:
    1 kg döşten çekilmiş kıyma(tek sefer çekilmiş olacak)
    5-6 adet domates
    7-8 adet sivri biber
    Yarım çay bardağı sıvıyağ, tuz

    Pidenin kenarlarına sürmek için:
    50 gram tereyağı

HAMUR için un, maya ve tuzu yoğurma kabına alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar ılık su ekleyin ve yoğurun. Hamuru 10 adet eşit bezeye ayırın ve üzerini nemli bir bezle örtüp, 15 dakika dinlendirin.

Diğer taraftan iç malzeme için kıyma, sıvı yağ ve tuzu bir kapta karıştırıp, 1 gece buzdolabında bekletin. Kabukları soyulup küp doğranmış domates ve kıyılmış biberi katın. Dinlenen bezelerden birini düz bir zemin üzerinde oklavayla açın ve kenarlarını 1 parmak genişliğinde içeri doğru kıvırın. Karşılıklı uç kısımlarını elinizle bastırın ve pide şekli verin.

Ortasına hazırladığınız kıymalı iç harçtan yayın. Bezeler ve iç harç bitene kadar aynı işleme devam edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.Fırından aldıktan sonra kenar kısımlarına tereyağı sürün ve sıcak servis yapın.

ETİKETLER