Sofra
Hayatın temposundan enerjisini kaybedenlere...Kendinize gelebilmeniz için işte size lezzetli bir et kızartması!

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    Yarım kg jülyen doğranmış biftek

    6 çorba kaşığı zeytinyağı

    1 çorba kaşığı kuru kekik

    1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber

    2 adet patlıcan

    5 adet küçük boy patates

    Yarım kg çarliston biber

    Yeteri kadar tuz

Bifteği 2 çorba kaşığı zeytinyağı, kekik ve toz kırmızıbiber ile iyice harmanlayıp 30 dakika buzdolabının alt rafında dinlendirin. Daha sonra yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp soteleyin. Diğer taraftan kabuklu şekilde dörde bölünmüş patlıcanı, elma dilimi doğranmış patatesi ve ikiye kesilmiş biberleri geniş bir kaba alın. Üzerine kalan 4 çorba kaşığı zeytinyağını ve tuzu ilave edip harmanlayın. Fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin. Servis tabağının ortasına eti, kenarlarına da sebzeleri yerleştirip sıcak olarak servis yapın.