Sofra

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet kuzu but
    2 adet dana kaval kemiği
    2 adet soğan
    1 adet havuç
    5 diş sarmısak
    Bir demet maydanoz
    1 çorba kaşığı salça
    2 adet defne yaprağı
    Bir tutam toz kırmızıbiber
    2 dal taze kekik
    3 çorba kaşığı sıvıyağ
    Tuz, karabiber
DANA kaval kemiklerini yarım saat soğuk suda bekleterek, temizleyin. Sudan çıkarılan kemiklere salça sürüp, fırında kızartın. Soğanı dörde bölüp, sarmısakları ayıklayın. Maydanozu ince kıyın. Havucu soyup, halka doğrayın. Hazırlanan malzemeleri tenceredeki sıvıyağ ile soteleyin. Pembeleşince 3 su bardağı soğuk suyu ilave edin. Kızaran kemikleri bu suya atın. Defne yapraklarını ekleyin. Yarım saat kaynatıp, kemikleri kaynayan sudan bir tepsiye alın. Suyu bir kenarda bekletin. Tuz, karabiber, bir tutam toz kırmızıbiber, 3 çorba kaşığı sıvıyağı karıştırıp, kuzu buta sürün. Tepsiye dizilen dana kemiğinin üzerine kuzu butu yerleştirin. Üzerine folyo kapatıp, 180 derece fırında 1.5 saat pişirin. Kemiğin suyunu tekrar ateşe koyun. Koyu bir sos elde edinceye dek kaynatıp, süzün. Bu sosa ince kıyılmış taze kekiği ekleyin. Pişen kuzu butları fırından çıkarıp, servis yapın.