4 adet enginar
300 gram kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
10 adet arpacık soğan
3 diş sarmısak,
5 dal dereotu
1 su bardağı su, tuz, karabiber
Beşamel sos için:
1'er çorba kaşığı tereyağı ve un
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber
Tereyağını bir tavaya alıp, arpacık soğan ve eti, et suyunu salıp çekene dek soteleyin. Üzerine dörde bülünmüş enginar ve kıyılmış sarmısak ekleyip, birkaç dakika daha soteleyin. Tencereye 1 su bardağı sıcak su ve tuz ekleyip kısık ateşte 30 dakika pişirin. Daha sonra bir güveç kabına aktarın. Kıyılmış dereotu ekleyip karıştırın. Beşamel sos için tereyağını bir tavaya alıp kızdırın. Üzerine unu ekleyip, rengi hafifçe dönene dek kavurun. Sürekli karıştırarak sütü katın. Koyulaşmaya başlayınca kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve güvecin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırınıda 20 dakika pişirip servis yapın.