Sofra

4 Porsiyon

MALZEMELER

    8 adet orta boy havuç, 4 çorba kaşığı pirinç
    200 gram orta yağlı kıyma
    1 adet ince kıyılmış soğan
    10'ar dal kıyılmış dereotu ve maydanoz
    1 tatlı kaşığı domates salçası
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı karabiber
    Yeteri kadar su
    Yarım tatlı kaşığı tuz
Havuçların kabuklarını temizleyip, içlerini oyun. Ayrı bir yerde pirinç, kıyma, soğan, dereotu, maydanoz, salça, tereyağı, karabiber ve tuzu karıştırın. Karışımı havuçların içlerine pay edip, dik olarak tencereye yerleştirin. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyip, kısık ateşte havuçlar yumuşayana dek pişmeye bırakın. Sıcak ya da ılık servis yapın.