Sofra

Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    2 su bardağı ince bulgur
    1 su bardağı su
    200 gram çiğ köftelik kıyma
    2 adet patates (haşlanmış)
    1 adet yumurta
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 çorba kaşığı pulbiber

    İçine:
    Yarım kg kıyma
    Yarım kg soğan
    Yarım su bardağı ceviz içi
    Yarım su bardağı antepfıstığı
    Tuz, karabiber, kimyon
    Kızartmak için: Sıvıyağ
KIYMAYI soğan ile birlikte kavurun. Baharatları, fıstık ve cevizi ekleyip, 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alıp, soğutun. Bulguru 1 su bardağı suyla ıslatın. 15 dakika beklettikten sonra kıyma, yumurta, patates, tuz, 1 çorba kaşığı ıslatılmış pulbiber ilave ederek iyice yoğurup, hamur haline getirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve ıslak elinizle içini oyarak açın. Bir çorba kaşığı iç malzemeyi koyup, köfteyi yumurta şeklinde kapatın. Kızgın yağda kızartıp, servis yapın.