Sofra

Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    İç malzemesi için:
    Yarım kg soğan
    2 çorba kaşığı margarin

    Yarım kg yağlı dana kıyması
    Yarım su bardağı ceviz içi
    1 çay kaşığı karabiber
    2 çay kaşığı kırmızı pulbiber
    Yarım demet ince kıyılmış maydanoz, tuz

    Köfte malzemesi için:
    Yarım kg yağsız dana kıyması (iki kere çekilmiş)

    4 su bardağı köftelik bulgur
    2 çorba kaşığı tuz
    Yeterince su
Soğanları ince ince doğrayıp margarinle pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduğunuz soğanlara yağlı kıymayı ve tuzu ilave ederek kavurmaya devam edin. Ceviz, karabiber, kırmızıbiber ve maydanozu ekleyerek soğumaya bırakın. Yağsız kıymaya tuz ve 2 su bardağı su ilave ederek yoğurun. Bulguru ilave edin. Bulgurla kıyma birbiriyle özdeşleşene kadar su ilave ederek yoğurun. Hazırladığınız köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. İşaret parmağınızla içini oyup, avuç içinizde dışını incelterek şekil verin. İç malzemeyi doldurup, köfteyi kapatın. Hazırladığınız içli köfteleri kaynamış tuzlu suda haşlayıp servis yapın.