Sofra

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    1 adet koyun işkembesi
    Yarım kg kıyma
    Yarım kg yarma buğday
    1 çay bardağı nohut
    Yarım kg yemeklik doğranmış soğan
    1 tatlı kaşığı pulbiber
    Karabiber, kimyon, tuz
    Haşlama suyu için: Kemik
    1 adet soğan, 1/4 limon

İŞKEMBEYİ temizledikten sonra kare kesecikler halinde kesin. Buğday ve nohutu bir gece suda beklettikten sonra içine kıyma ve soğanı katıp yoğurun. Pulbiber, karabiber, kimyon ve tuzu ilave ederek yoğurmaya devam edin. Harcı işkembelerin içine doldurup açık olan ağzını dikin. Su dolu tencereye kemik, soğan ve limonu ilave edip kaynatın. İçine işkembeleri atıp tencerenin ağzı kapalı olarak önce harlı ateşte daha sonra kısık ateşte 4 saat pişirin. İster sulu ister sade şekilde sıcak olarak servis yapın.