MALZEMELER
500 gram köftelik kıyma
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy soğan
1 kahve fincanı pirinç
3 kahve fincanı su
1 adet yumurta sarısı
10-15 dal maydanoz
Tuz, karabiber
Bulamak için:
2 su bardağı mısır unu
3 adet yumurta
Kızartmak için: Sıvıyağ
KIYMANIN yarısını tereyağında hafifçe kavurun. Üzerine rendelenmiş soğanı ilave edin ve 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın. Pirince suyu ekleyip, iyice çekene kadar haşlayın ve soğutun. Soğuyan kıymalı karışımı derin bir kaba alıp üzerine kalan kıymayı, pirinci, yumurta sarısını, kıyılmış maydanozu, tuz ile karabiberi katın. İyice yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlak şekil verin. Hazırladığınız kadınbudu köfteleri buzdolabında 2 saat dinlendirin. Mısır ununu geniş bir kaba alın. Yumurtaları derin bir kasede çırpın. Köfteleri önce mısır ununa daha sonra yumurtaya bulayın ve kızgın sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Haşlanmış fasulye ve havuçla birlikte servis yapın.