Sofra

6 Porsiyon

MALZEMELER

    5 bağ karalahana
    Yarım kg kıyma
    1 su bardağı pirinç
    3 adet soğan
    Yarım demet maydanoz
    1 çorba kaşığı salça
    Yarım su bardağı su
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    Yarım tatlı kaşığı karabiber
    Pul biber
    1 tatlı kaşığı tuz

Karalahanaları yumuşayana dek haşlayın. Bu arada iç malzemeyi çiğden karıştırın (zeytinyağı, baharatlar ve tuz hariç). Bir lahana yaprağını ikiye bölerek, içine harçtan doldurun. Açılmayacak şekilde sarıp, tencereye dizin. Sarmaları geçmeyecek kadar su koyun. Fokurdayana kadar pişirip, daha sonra tencerenin altını kısın. Biraz pişince zeytinyağı, tuz, baharatları ekleyin. Su çok azalırsa biraz daha ekleyip, kısık ateşte sarmaları pişirin

.