Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 demet karalahana
    500 gram satır kıyması
    2 adet soğan
    1 su bardağı pirinç
    Yarım demet kıyılmış maydanoz
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    Bir tutam kuru nane
    3 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
    1 çorba kaşığı domates salçası
    2 su bardağı su
    Yarım çay bardağı su
    Tuz,
    karabiber
Karalahanaları yıkayıp 5 dakika kaynar suda haşlayıp süzün. Yaprakların ortasındaki kalın damarı çıkarıp kenara alın. Diğer taraftan satır kıymasını geniş bir kaba alın. Üzerine incecik kıyılmış soğanı, pirinci, maydanozu, zeytinyağını, nane, karabiber ve tuzu ekleyin. Yarım çay bardağı suyu da ilave edip yoğurun. Karalahana yapraklarını düz bir zemine serip içine yeterli miktarda harç koyup sarın. Hazırladığınız dolmaları tencereye yerleştirin. Küçük bir tavada tereyağını eritip salçayı kavurun ve dolmaların üzerine gezdirin. Tencereyi ocağa oturtup üzerine 2 su bardağı sıcak su ilave edin. 35-40 dakika suyunu tamamen çekene kadar pişirip servis yapın.