Sofra

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 demet karalahana
    500 kg dolmalık kıyma
    1 su bardağı mısır yarması
    3-4 adet soğan
    2 adet domates
    2 çorba kaşığı salça
    1 çay bardağı süt
    1 demet nane
    100 gram tereyağı
    Yeterince sıcak su
    Tuz, pulbiber
KARALAHANA yapraklarını haşlayıp, saplarından ayırın. Mısır yarmasını kısık ateşte 2-2.5 saat haşlayın ve süzün. Kıyma, mısır yarması, ince kıyılmış soğan, rendelenmiş domates, salça ve sütü derin bir kaseye alıp, karıştırın. İnce kıyılmış taze nane, tuz ve pulbiber ekleyin. Bütün malzemeyi tekrar karıştırın. Karalahana yaprağının içine sarma harcından 1 çorba kaşığı koyun ve sarın. Karalahana ve sarma harcı bitene kadar işleme devam edin. Sarmaları bir tencereye dizin. Tereyağı ve üzerine çıkacak kadar sıcak su koyun. Kısık ateşte 40-45 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.