Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Fas Mutfağı

MALZEMELER

    İki buçuk kg kuzu incik
    Yarım kg arpacık soğan
    Yarım su bardağı sarmısak
    Yeteri kadar zeytinyağı
    2,5 çorba kaşığı Fas baharatları karışımı
    1 adet çubuk tarçın
    1 adet taze zencefil soğanı
    6 çay kaşığı kırmızı tozbiber
    Yarım çay kaşığı lif safran
    10-15 adet kuru erik
    400 gram kuru incir
    10 su bardağı et suyu
    3 çorba kaşığı tozşeker
    Yarım çorba kaşığı deniz tuzu
    1 çay kaşığı karabiber
    Yarım çay bardağı zencefil
    1 çorba kaşığı susam tohumu
Derin bir kaba aldığınız incikleri zeytinyağında kavurun. Ardından arpacık soğanların büyük bir kısmını ve sarmısakları ekleyip 5 dakika boyunca sote edin. Sonrasında Fas baharatları karışımını, çubuk tarçını, elma dilimi yaptığınız taze zencefil soğanını, kırmızı tozbiberi, lif safranı, kuru erikleri, kuru incirin bir kısmını, deniz tuzunu, tozşekeri, karabiberi, zencefili de ilave ederek bir-iki kez karıştırın ve sonrasında kapaklı bir çömleğe aktarın. Çömleğe aktardığınız malzemelere et suyunu ve tuzu ekleyerek fırında kaynamaya bırakın. Etler yumuşayınca fırından alın ve arpacık soğan, kuru incir ve susam tohumu ile servis yapın.