Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4 adet küçük boy tatlı kavun
    1 kahve fincanı pirinç
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 adet orta boy soğan
    400 gram dana kıyma
    100 gram tuzsuz kabuğu
    soyulmuş badem
    1 çay kaşığı biberiye
    1 çay kaşığı kuşüzümü
    1 çay kaşığı antepfıstığı
    Yarımşar demet kıyılmış
    dereotu ve maydanoz
    Tuz

    Süslemek için:
    100 gram tereyağı
    5-6 dal maydanoz
    Bir tutam pulbiber
PİRİNCİ yıkayıp tuzlu suda haşlayın ve kenara alın. Tereyağını eritip piyazlık doğradığınız soğanı pembeleştirin. Kıymayı ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra kalan malzemeleri de ilave edin ve 5 dakika birlikte kavurun. Haşlanmış pirinci karışıma katıp 2-3 dakika çevirin. Kavunların üst kısımlarını çıkartıp içlerini bir kaşık yardımı ile çok ince olmayacak şekilde boşaltın. İç harcı kavunlara paylaştın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Bir tavaya tereyağını koyup kavunların içinden çıkan parçaları soteleyin. Maydanoz ve pulbiber ekleyin. Hazırladığınız kavunlu karışımı dolmaların yanına koyarak servis yapın.