Sofra

ELİF KORKMAZEL

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    500 gram kuşbaşı dana eti
    20 adet kuru ya da taze kayısı
    1 çorba kaşığı tereyağı
    3 adet sivri biber
    Yarım çay bardağı pancar pekmezi
    50 gram dövülmüş ceviz
    Yarım su bardağı su, tuz
ETİ yıkayıp bir tencereye alın. Kendi suyunu salıp yeniden çekinceye kadar pişirin. Üzerine ince doğranmış kayısıları ve tereyağını ilave edin. Birkaç dakika kavurup suyunu ekleyin. 10 dakika tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Üzerine ince şeritler halinde doğranmış biberi ilave edin. Biber yumuşayınca pekmezi dökün. Karıştırıp ocaktan alın. Üzerine ceviz dökerek servis yapın.