Sofra

Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    1 adet kaz ciğeri
    4 adet bıldırcın
    1 adet soğan
    1 diş sarmısak
    10 adet porçini mantarı
    10 adet kültür mantarı
    5 adet chantarella mantarı
    1 dilim tost ekmeği
    2-3 dal maydanoz

    Ratatouille sebzeli kuskus için:
    1 su bardağı kuskus
    1 adet soğan
    1 diş sarmısak
    1’er adet sarı ve kırmızı biber
    1’er adet patlıcan, kabak ve domates
    1 su bardağı tavuk suyu
    Yeteri kadar tuz, karabiber

    Erik pestili sos için:
    100 gram erik pestili
    1 su bardağı tavuk suyu
    Yarım tatlı kaşığı tereyağı
SOĞANI yemeklik doğrayıp, sarmısağı kıyın. Yapışmaz yüzeyli tavaya alıp üzerine küp doğranmış mantarlarıekleyin. İyice kavurup, kenara alın. Yapışmaz yüzeyli ayrı bir tavada küp doğranmış ciğeri soteleyin. Başka biryapışmaz yüzeyli tavada küp doğranmış tost ekmeğini kavurun. Tüm malzeme soğuyunca hepsini karıştırın. Kıyılmış maydanoz ekleyip harmanlayın. Bıldırcınların kemiklerini ayıklayıp, içini temizleyin. Hazırladığınız harcı bıldırcınların içine pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 13 dakika pişirin. Ratatouille sebzeli kuskus için soğanı ve sarmısağı kıyın. Tencereye alıp, üzerine sırasıyla kıyılmış sarı-kırmızı biber, doğranmış patlıcan, kabak ve domatesi ilave edin. 1-2 dakika soteleyip, kuskusu ekleyin. Tavuk suyunu katıp, kuskus suyu çekene dek pişirin. Ocaktan alıp, tuz ve karabiber ekleyin. Harmanlayıp kenara alın. Erik pestili sos için erik pestilini yapışmaz yüzeyli tavada eritin. Üzerine tavuk suyunu ekleyin. Son olarak tereyağını ilave edip ocaktan alın. Kuskusu servis tabağına alın. Üzerine bıldırcınları yerleştirin. Erik pestili sos ile servis yapın