Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    3’er adet kabak ve domates
    3-4 diş sarmısak l Yarım çay kaşığı tuz
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    Köfte için: 300 gram köftelik kıyma
    Yarım paket köfte harcı
    Yarım su bardağı su
Kabakların bütünlüğünü bozmadan 1'er parmak kalınlığında verev dilimleyin. Kıyma, köfte harcı ve suyu karıştırıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Köfteleri, kabak dilimlerinin arasına yerleştirin (kabakların şekli yelpaze gibi olacak). Fırın kabını yağlayıp kabakları dizin. Küp doğradığınız domatesleri
kabak ve köftelerin üzerine yayın. Sarmısakları ikiye kesip en üste serpiştirin. Tuzunu ayarlayın. Sıvıyağ gezdirip, hiç su eklemeden üzerini alüminyum folyoyla kapatın. 150 derece fırında 1 saat pişirin.