Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Krep için:
    2 su bardağı un
    2 adet yumurta
    4 su bardağı süt
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    5 dal ince kıyılmış dereotu
    2 adet yumurtanın akı
    Tuz

    İç harcı için:
    250 gram kıyma
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 su bardağı bezelye
    3 dal taze soğan
    3’er dal kıyılmış maydanoz ve dereotu
    Tuz, karabiber, pulbiber

    Kızartmak için:
    Sıvıyağ
KREBİ hazırlamak için yumurta akı hariç tüm malzemeyi geniş bir kaba alıp iyice çırpın. Çok büyük olmayan yapışmaz yüzeyli bir tavayı hafifçe yağlayıp kızdırın. Krep karışımından 1 kepçe alarak tavaya dökün. Sağa sola sallayarak yayılmasını sağlayın. Krebin iki tarafını da kızartın. Tüm harç bitene kadar aynı işlemi sürdürün. Diğer taraftan iç harcı hazırlamak için, sıvıyağı bir tavaya alıp kıymayı kavurun. Üzerine bezelyeleri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. İnce kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, karabiber, pulbiber ve tuz ekleyin. 1-2 dakika pişirip ocaktan alın. Kreplerden birini düz bir zemine alıp içine 2-3 çorba kaşığı kıymalı harç koyun. Bir fırça ile krebin etrafına yumurta akı sürün. İki yanını ortaya doğru katlayın. Daha sonra aşağıdan yukarı doğru rulo şeklinde sarıp, ucunu yumurta akı ile yapıştırın. Tüm krepleri bu şekilde hazırlayın. Sıvıyağda kızartıp kağıt havluya alın. Ilındıktan sonra servis yapın.