Sofra

Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    10 adet kuru patlıcan
    10 adet kuru biber
    Bir buçuk su bardağı pirinç
    250 gram kıyma
    2 çorba kaşığı soğan
    8 diş sarmısak
    2 çorba kaşığı biber salçası
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 tatlı kaşığı limon tuzu
    Tuz, karabiber
KURU patlıcanları yarım saat kaynatın. Ocaktan almadan önce biberleri ekleyip, yumuşatın. Çukur bir kaba kıyma, önceden ıslatılmış pirinç, tuz, karabiber, 1 çorba kaşığı biber salçası, ince kıyılmış soğan ve sarmısakları ilave ederek karıştırın. Hazırlanmış olan malzemeyi biber ve patlıcanlara doldurun. Patlıcanları alta gelecek şekilde tencereye dizin. 1 litre suya 1 kaşık biber salçası, sıvıyağ ve 1 tatlı kaşığı limon tuzu ilave edip, dolmaların üzerine gezdirin. Tencerenin kapağını kapatıp, 45 dakika kısık ateşte pişirin.