Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Lübnan Mutfağı

MALZEMELER

    500 gram tavuk kanadı
    2 adet tavuk göğsü
    500 gram kıyma
    500 gram kuşbaşı kuzu eti

    Tavuk kanadı marinesi için:
    1 çorba kaşığı biber salçası
    1 çorba kaşığı yoğurt
    1 çay bardağı sıvıyağ, tuz

    Tavuk göğsü marinesi için:
    1 çorba kaşığı biber salçası
    1 çorba kaşığı yoğurt
    1 çay bardağı sıvıyağ
    2 diş kıyılmış sarmısak
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çorba kaşığı hazır acı sos, tuz

    Kıyma harcı için:
    250 gram kıyılmış kuyruk yağı
    1 adet kıyılmış sivri biber
    4-5 dal kıyılmış maydanoz
    Yeteri kadar tuz

    Kuzu eti marinesi için:
    1 çorba kaşığı biber salçası
    1 çorba kaşığı yoğurt
    1 çay bardağı sıvıyağ
    2 diş kıyılmış sarmısak
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çorba kaşığı hazır acı sos

    Servis için: Tırnak pidesi
TAVUK kanadı marine malzemesini bir kaba alıp karıştırın. Daha sonra kanatları marinenin içinde 2 saat dinlendirin. Ayrı bir yerde tavuk göğsü marinesini hazırlayın. Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü, çırpılmış tavuk göğsü marinesinde 2 saat dinlendirip şişlere geçirin. Kıymaya, kıyma harcı malzemesini ekleyip yoğurun. Elinizle yassılaştırıp şişlere geçirin. Kuzu etini, çırpılmış kuzu eti marinesinde 2 saat dinlendirip şişlere geçirin. Tavuk kanatlarını ızgarada önlü arkalı pişirin. Tavuk şiş, kıyma şiş ve kuzu şişi de aynı şekilde ve ayrı ayrı ızgarada pişirin. Pideyi servis tabağına alın. Üzerine pişen etleri karışık şekilde yerleştirip, sıcak olarak servis yapın