MALZEMELER
1 kg biftek
3 adet uzun patlıcan
100 gram tereyağı
1 su bardağı mısırözü yağı
100 gram antepfıstığı
8 su bardağı su
1 adet etsuyu tableti
3 su bardağı pirinç
3 adet çarliston biber
Tuz, karabiber
Antepfıstıklarını suda haşlayıp, kabuklarını soyun. Bifteklerin arasına sarıp rulo yapın. İplikle bağlayın. Tereyağında hafif pembeleşinceye dek kavurun. Üzerine etsuyu tableti karıştırılmış 8 su bardağı su koyun. Etler yumuşayıncaya dek pişirip, tuzunu ayarlayın ve etleri sudan alın. Patlıcanları halka halka dilimleyip, tuzlu suda beklettik- ten sonra, doğranmış biberle birlikte tereyağında hafif pembeleşene dek kavurun. Yuvarlak bir tencerenin dibine, ipleri çıkarılmış biftekleri dizin. Patlıcanları etlerin üzerine dizin. 3 su bardağı pirinci yarım saat haşlayın. Et ve patlıcanların üzerine haşlanmış pirinçleri koyun. Üzerine 4-5 bardak etsuyu ilave edin. Pirinçler suyunu çekene dek pişirin. Daha sonra tencereyi ocaktan alıp, üzerine kağıt havlu serin. Yarım saat dinlendirin. Servis tabağına ters çevirip, süsleyin.