Sofra
Meyvenin her halini severim diyenlerdenseniz bu tarif çok hoşunuza gidecek. Tam mevsiminde meyvelerle hazırlayabileceğiniz, dilerseniz çayın yanına dilerseniz akşam yemeğine servis edebileceğiniz meyveli perde kebabı tarifini mutlaka deneyin.Günün her öğünü çeşitli tarifleriyle öğünlerimizden eksik etmediğimiz şifa deposu meyveler, tatlıdan tuzluya her tarife ayrı bir lezzet katar.

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    İç malzeme için:

    1 kg kuşbaşı doğranmış kuzu eti

    1 su bardağı su

    1 çorba kaşığı tereyağı veya sıvıyağ

    100 gram kuru kayısı

    100 gram kuru İzmir üzümü

    2 adet kurutulmuş siyah erik

    1 Türk kahvesi fincanı antepfıstığı

    100 gram kurutulmuş tatlı domates

    100 gram iç badem (hafif pembeleştirilmiş)

    Tuz, karabiber

    Hamuru için:

    4 su bardağı un

    1 adet yumurta

    2 çorba kaşığı yoğurt

    1 su bardağı süt, bir tutam tuz

    Yarım limonun suyu veya sirke

    1 paket kabartma tozu

    Kalıbı yağlamak için:

    1 çorba kaşığı tereyağı

    Üzeri için:

    Yumurta sarısı

Harç için eti tencereye alıp, su ilave edin ve kapağı kapalı olarak suyunu iyice çekene dek pişirin. Tereyağı, kıyılmış kayısı, üzüm, erik, antepfıstığı, kurutulmuş tatlı domates ve badem ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp tuz ve karabiber ilave edin. Daha sonra soğumaya bırakın. Hamur için tüm hamur malzemesini yoğurup yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. 20 dakika dinlendirip, 2-3 mm kalınlığında açın. Orta boy, ortası delik olmayan ve boylamasına yüksek kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp, hamuru kenarlarından dışarı sarkacak şekilde içine yerleştirin. Harcı içine doldurup, kenarlardan sarkan hamurları ortada birleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene dek pişirin.