MALZEMELER
Yarım kg dolmalık biber
1 adet soğan, 1 çay bardağı nohut
100 gram kıyma, 1 çay bardağı bulgur
3 diş sarmısak
1 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
Yarım çorba kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber, kimyon, kişniş
2 adet domates, 1 çorba kaşığı sıvıyağ
3 çorba kaşığı tereyağı
Sosu için:
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı, 1 su bardağı nar
Tuz, karabiber, 2 dal taze nane
1 su bardağı su
Servis için:
Yoğurt
BİBERLERİN içini çıkartın. Soğanı rendeleyin. Nohudu 5-6 saat suda bekletin. Daha sonra haşlayarak süzün. Soğan, nohut, kıyma, bulgur, kıyılmış sarmısak, nane, tuz, karabiber, kimyon, kişniş, küp doğranmış domates ve sıvıyağı karıştırın. Biberlerin içini bu karışımla doldurun. Dolmaları tencereye dizin. Tereyağından parçalar keserek tencereye atın. Sosu hazırlamak için soğanı yemeklik doğrayarak tereyağında soteleyin. Nar, nane, karabiber ve tuzu ilave edin. Suyunu ekleyip karıştırın. Sosu biberlerin üzerine dökerek 30 dakika pişirin. Sıcak olarak yoğurtla birlikte servis yapın