Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Yarım kg dolmalık biber
    1 adet soğan, 1 çay bardağı nohut
    100 gram kıyma, 1 çay bardağı bulgur
    3 diş sarmısak
    1 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
    Yarım çorba kaşığı tuz
    Yarım çay kaşığı karabiber, kimyon, kişniş
    2 adet domates, 1 çorba kaşığı sıvıyağ
    3 çorba kaşığı tereyağı
    Sosu için:
    1 adet soğan
    2 çorba kaşığı tereyağı, 1 su bardağı nar
    Tuz, karabiber, 2 dal taze nane
    1 su bardağı su
    Servis için:
    Yoğurt
BİBERLERİN içini çıkartın. Soğanı rendeleyin. Nohudu 5-6 saat suda bekletin. Daha sonra haşlayarak süzün. Soğan, nohut, kıyma, bulgur, kıyılmış sarmısak, nane, tuz, karabiber, kimyon, kişniş, küp doğranmış domates ve sıvıyağı karıştırın. Biberlerin içini bu karışımla doldurun. Dolmaları tencereye dizin. Tereyağından parçalar keserek tencereye atın. Sosu hazırlamak için soğanı yemeklik doğrayarak tereyağında soteleyin. Nar, nane, karabiber ve tuzu ilave edin. Suyunu ekleyip karıştırın. Sosu biberlerin üzerine dökerek 30 dakika pişirin. Sıcak olarak yoğurtla birlikte servis yapın