Sofra
Pastırmanın keskin tadı leziz baharatlarla birleşiyor! İşte tadı damağınızda kalacak, sofralarınızı süsleyecek pastırmalı köfte kapama tarifi...

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    6 adet dövülmüş karanfil

    10 adet dövülmüş kakule tohumu

    Bir tutam tarçın, 300 gram dana kıyma

    200 gram kuzu kıyma

    400 gram tavuk kıyma

    3 dilim bayat ekmek

    1 adet rendelenmiş soğan

    1 adet yumurta, tuz, karabiber

    200 gram kıyılmış mantar

    1 su bardağı file antepfıstığı

    Yarım demet kıyılmış maydanoz

    250 gram dilimlenmiş pastırma

    Üzeri için:

    File antepfıstığı, frenk maydanozu

Kıymaları geniş bir kaba alın. Bayat ekmeği rondodan çekin ve kıymaya ekleyin. Kalan malzemeyi de üzerine ilave ederek yoğurun. Orta boy ortası delik ve fazla derin olmayan bir kek kalıbının içini pişirme kağıdı ile kaplayın. Pastırmaları kalıbın içine köftenin üzerini kaplayacak şekilde dizin. Köfte harcını bastırarak üzerine yerleştirin. Kenarlardaki pastırmaları köftenin üzerine kapatın. Kalıbın üzerini pişirme kağıdı ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat pişirin. Fırını kapatıp yemeği 10 dakika dinlendirin. Daha sonra servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Üzerini süsleyerek servis yapın.

Aşçı Şefika Günyel