Sofra
Davet sofralarınızda farklılık yaratmak istiyorsanız, bu tarif tam size göre! İşte leziz patatesli böbrek yatağı tarifi...

AYŞE ÜNAL

6 Porsiyon
Ev Yapımı

MALZEMELER

    Bir buçuk kg böbrek yatağı

    3 adet patates

    1 adet orta boy soğan

    1 çorba kaşığı salça

    3-4 dal taze kekik

    1 tatlı kaşığı tane karabiber

    2 su bardağı sıcak su

    Yeteri kadar tuz

Eti kızdırılmış yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı mühürleyin. Daha sonra tencereye yerleştirip, aralarına kabukları soyulup elma dilimi kesilmiş patatesleri koyun. Küçük boy bir tülbentin içine kabukları soyulup dilimlenmiş soğan, salça, kekik ve karabiber koyup, ağzını bağlayın. Malzeme dolu tülbenti tencerenin ortasına yerleştirip, su ilave edin. Tuzunu ayarlayıp, kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak, etler yumuşayana dek pişirin. Tülbenti tencereden çıkarıp, yemeği servis tabağına alın ve sıcak olarak servis yapın.