Patlıcan Pehlisi

Patlıcan Pehlisi
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • KAYSERİ
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Bir buçuk kg kuzu kaburgası
Bir buçuk kg patlıcan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet büyük boy soğan
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
3 adet orta boy domates
1 çay kaşığı tozşeker
Tuz, pulbiber
2 su bardağı su

YAPILIŞI

SIVIYAĞI bir tencerede kızdırın. Kaburgayı bütün olarak tencereye alıp harlı ateşte arkalı önlü kızartın. Patlıcanları alacalı şekilde soyup iri küpler halinde doğrayın. Acısının çıkması için tozşeker ve tuzlu suda 20 dakika bekletin. Kaburga kızardıktan sonra bir tabağa alın ve sıvıyağda iri doğranmış soğanı kavurun. Suyu sıkılmış patlıcanı ekleyip 1-2 dakika çevirin. Kıyılmış sivri ve kırmızı biber ile küp doğranmış domatesi ilave edin. 1-2 dakika tüm malzemeyi kavurduktan sonra bir tabağa alın. Aynı tencerenin dibine kaburgayı yerleştirin ve üzerine kavrulmuş sebzeleri koyun. Tuz, pulbiber ve suyunu ekleyip önce harlı ateşte, 10 dakika sonra kısık ateşte 15 dakika pişirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.
SON DAKİKA