Sofra

ELİF KORKMAZEL

3 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Eti için:
    3 dilim kuzu gerdan
    2 su bardağı su
    1 adet küçük boy kırmızı soğan
    1 adet sivri biber
    2’şer dal dereotu ve maydanoz
    Tuz, karabiber, kekik

    Patlıcan yatağı için:
    2 adet bostan patlıcanı
    2 su bardağı su
    Yarım limonun suyu
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı salça
    Yarım çay bardağı doğranmış siyah zeytin
    3 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz
    2 çorba kaşığı kapari, dereotu

    Beşamel sos için: 2 çorba kaşığı un
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 su bardağı et suyu
    Yarım su bardağı süt
    2 çorba kaşığı kıyılmış kapari
    Tuz, karabibe
ETLERİ bir tencereye koyup üzerine suyu ekleyin. Temizlenmiş soğan ve biberi bütün olarak tencereye koyun. Dereotu, maydanoz, kekik, karabiber ve tuzu ilave edip kapağı kapalı olarak 45 dakika pişirin. Diğer taraftan bostan patlıcanlarını tamamen soyup limonlu ve tuzlu suda bütün olarak haşlayın. Patlıcanlar yumuşayınca
üzerine tereyağını ekleyip hafifçe ezin ve kenara alın. Beşamel sosu hazırlamak için, tereyağını kızdırıp unun rengi dönene kadar kavurun. Üzerine eti haşladığınız sudan 1 su bardağı et suyunu ve sütü azar azar karıştırarak ilave edin. Tuz ve karabiberi ilave edip koyulaşınca ocaktan alın. Kıyılmış kaparileri ekleyip karıştırın. 3 servis tabağına ortası boş yuvarlak birer kalıp yerleştirip içine patlıcanları paylaştırın. Kalıbı çıkarıp
patlıcanların üzerine salça sürün. Salçanın üzerine zeytinleri yerleştirin. Eti koyup üzerine beşamel sos dökün. Zeytinyağı gezdirin. Kapari ve dereotu ile süsleyerek servis yapın.