Sofra
Evde kurduğunuz sofraları doyurucu tariflerle şenlendirerek misafirlerinizin keyifli bir akşam geçirmesini sağlayabilirsiniz. Doyurucu tarifi ile evde pideli köfte tarifi...

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    Köfte harcı için:
    400 gram dana kıyma
    100 gram kuzu kıyma
    1 adet ince kıyılmış soğan
    2-3 dilim bayat ekmek içi (ıslatılmış ve suyu sıkılmış)
    6-7 dal kıyılmış maydanoz
    1'er çay kaşığı kimyon,karabiber, toz kırmızıbiberTuz

    Sosu için:
    6 adet domates
    1 diş kıyılmış sarmısak
    2 dal kıyılmış fesleğen
    1 adet defne yaprağı
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    Tuz ve karabiber

    Sunum için:
    6 adet tırnaklı pide
    2 çorba kaşığı tereyağı
    250 gram yoğurt

    Üzerine:1 çorba kaşığı tereyağı

Köfte için tüm malzemeyi derin bir kaba alın ve yoğurun. Köfte harcından küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde bastırarak şekil verin. Izgarada veya az yağladığınız tavada önlü arkalı kızartın. Sosu için kabuklarını soyduğunuz domatesleri küp şeklinde doğrayın ve tavaya alın. Sarmısak, fesleğen, defne yaprağı, zeytinyağı, tuz ve karabiber ilave edin. Tüm malzemeyi önce harlı ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte 3-4 dakika pişirin. Tavayı ocaktan alın ve defne yaprağını içinden çıkarın. Kalan malzemeyi robottan geçirin. Pideleri tavada erittiğiniz tereyağına bastırarak ıslatın. Servis tabağına önce pideleri yerleştirin. Üzerine kızarmış köfteleri yan yana dizin ve ortaya yoğurt koyun. En üstüne de domates sosu ve kızdırılmış tereyağını gezdirip sıcak olarak servis yapın.