Sofra
Bazı yemekler daha yemeden görünüşüyle insanı mutlu eder. Tadına bakmak ise ayrı bir keyiftir. Keyifle pişireceğiniz kolay tarifi ile sıklıkla yapacağınız sandal köfte tarifi...

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    Köfte harcı için:
    400 gram dana kıyma
    200 gram kuzu kıyma, 1 adet yumurta
    2 çorba kaşığı toz fındık, tuz
    1'er çay kaşığı kimyon, karabiber, toz kırmızıbiber

    İç malzeme için:
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 adet kıyılmış soğan
    1 diş kıyılmış sarmısak
    250 gram iri doğranmış mantar
    500 gram ıspanak
    1 çay bardağı haşlanmış bezelye
    Tuz, karabiber, pulbiber

Köfte harcı için dana ve kuzu kıyma, yumurta, toz fındık, tuz ve baharatları derin bir kaba alın. Tüm malzemeyi iyice yoğurun ve 6 eşit parçaya ayırın. Bir parçayı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın ve elinizle incelterek sandal şekli verin. Kalan parçaları da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. malzeme için zeytinyağını tavaya alıp, soğan ve sarmısağı soteleyin. Mantarı ilave edin ve sotelemeye devam edin. İri doğranmış ıspanak ve bezelyeyi katıp 2-3 dakika daha soteleyin. Tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip tavayı ocaktan alın. Pişen sandal köftelerin içine bu harcı pay edin. Yeniden fırına verin ve 2-3 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.