Sofra

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    500 gram taze asma yaprağı
    500 gram kuşbaşı et
    Yarım su bardağı zeytinyağı
    3 adet soğan
    Yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
    Yarım su bardağı pilavlık bulgur
    Tuz, karabiber, pulbiber
    2 çorba kaşığı sıvıyağ

TAZE asma yaprağının saplarını koparıp, incecik kıyın. Kuşbaşı eti zeytinyağında 2 adet ince kıyılmış soğanla birlikte soteleyin. Daha sonra içine taze asma yaprağını ilave edin. Üzerini kaplayacak kadar sıcak su ekleyip, kısık ateşte 1 saat pişirin. Haşlanmış yeşil mercimeği ve pilavlık bulguru ilave edin. Suyu eksikse sıcak su ekleyin. Tuz, karabiber ve pulbiberi kattıktan sonra kısık ateşte 20 dakika pişirin. (Bu arada yemek hafif sulu bir kıvamda olsun). Diğer tarafta 1 adet ince kıyılmış soğanı sıvıyağda kavurun ve yemeğin içine katın. Tencereyi ocaktan alıp ağzı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.