Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 kahve fincanı sıvıyağ
    1 kg dana fileto
    Yarım paket soya filizi
    10 adet arpacık soğan
    2 adet havuç
    2 adet patlıcan
    2 adet kırmızı biber
    2 adet sivri biber
    3 diş sarmısak
    1 çay bardağı krema
    Tuz
    Kekik
    4 yaprak fesleğen
Tavaya aldığınız 1 kahve fincanı sıvıyağı kızdırıp, etleri arkalı önlü kızartın. Kızarmış etleri servis tabağına alın. Soya filizini 3 dakika haşlayıp süzün. Etleri kızarttığınız yağın üzerine, kalan sıvıyağı ilave edin. Kabukları soyulmuş arpacık soğanları hafif pembeleşene kadar kavurun. Kibrit çöpü şeklinde (jülyen) doğranmış havuç, patlıcan, kırmızı ve sivri biberleri katarak kavurmaya devam edin. ince kıyılmış sarmısak ve fesleğen, krema, tuz, kekik ekleyip 2 dakika daha kavurun. Etlerin üzerine sote edilmiş sebzeleri yerleştirip sıcak olarak servis yapın.