Sofra
Kuzu eti diğer etlere nazaran daha kolay ve kısa sürede pişen bir ettir. Bazı insanlar için pişirme esnasında oluşan kokusu ağır gelse de kuzu etini sebze eşliğinde pişirmek kokuyu gidermek için bir çözüm olabilir. Kolay tarifi ve seveceğiniz lezzetiyle sebzeli kuzu tandır tarifi..

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1 adet kemikli bütün kuzu kol

    Yarım çay bardağı zeytinyağı

    10-12 adet bebek havuç

    1 kg bebek patates

    2 çorba kaşığı tereyağı

    7-8 diş sarmısak

    2-3 dal biberiye

    Tuz, karabiber

Kuzu kolun üzerine bıçakla çizikler atın. Zeytinyağının yarısını tuz ve karabiberle karıştırıp kuzu kolu ovalayın. Havuçların kabuklarını soyun. 5 tanesini kenara ayırıp kalanları kuzu kolun sığacağı bir fırın kabına alın. Üzerine kabuklu olarak ikiye bölünmüş patates, kabuklu sarmısak ve biberiye ekleyin. Kalan zeytinyağı, tuz ve karabiberi gezdirip iyice harmanlayın. Ortasına kuzu kolu yerleştirin. Etin üzerine kürdanlar saplayıp uçlarına ayırdığınız havuçları saplayın. Kabın üzerini önce pişirme kağıdı sonra alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 2.5 saat et kemikten kendiliğinden ayrılıncaya dek pişirin. Daha sonra etin üzerini açıp, kürdanlardaki havuçları alıp kaba ekleyin. Tereyağını parçalar halinde etin üzerine yerleştirin. Yeniden fırına verip 10-15 dakika daha pişirin. Eti kemikten ayırıp servis yapın.