Sebzeli Ve Köfteli Et Sarması

Sebzeli Ve Köfteli Et Sarması
  • 10 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 adet kuzu kol

2 dilim biftek

Yeteri kadar su

1 çorba kaşığı tane karabiber

Köfte için:

500 gram dana döş kıyma

1 adet küçük boy soğan

200 gram mantar

Yeterince su

1 adet limonun suyu

8 adet kurutulmuş domates

2 adet kırmızı biber

150 gram antep fıstığı

Tuz

Karabiber

Üzerine:

1 çorba kaşığı tereyağı

YAPILIŞI

1 kuzu kolu kemiklerinden ayırın ve eti keskin bir bıçakla incelterek açın (eti aldığınız yere bu şekilde yaptırabilirsiniz). Eti kolay rulo yapmak için altına temiz bir tülbent serin. 2 Köfte için kıyma ve rendelenmiş soğanı bir kaba alın. Mantarın zarını ayıkladıktan sonra limonlu suda haşlayın ve süzün.
Küp şeklinde doğranmış mantar, yıkanmış kurutulmuş domates ve kırmızı biberi jülyen doğrayıp, kıymaya katın. Antep fıstığı, karabiber ve tuz ilave ettikten sonra tüm malzemeyi yoğurun. 3 Kıymayı üç eşit parçaya ayırın ve bir parçasını açılmış etin üzerine yayın. Üzerine bir dilim ince kesilmiş biftek koyun ve kıymanın diğer parçası yerleştirin. Tekrar biftek ve kalan kıymayı yaydıktan sonra eti kenarlarından içe doğru kapatın. Tülbent yardımıyla eti sıkıca rulo yapın ve açılmaması için tülbenti kenarlarından iplikle sımsıkı olacak şekilde dikin. 4 Büyük bir tencereye et ruloyu yerleştirin ve üzerini geçecek kadar su ile tane karabiber koyup, kaynamaya bırakın. Tencerenin ağzı kapalı olarak ağır ateşte 3 saat pişirin.
5 Piştikten sonra eti çıkarın ve tülbenti kesip çıkarın. Üzerine tereyağı sürüp, önceden ısıtılmış
200 derece fırında hafif üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.
BİZE ULAŞIN