Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    8 adet dana bonfile
    Yarımşar çay kaşığı taze çekilmiş beyaz ve karabiber
    1-2 dal taze kekik
    2 diş dilimlenmiş sarmısak
    3-4 çorba kaşığı zeytinyağı

    Harç için:
    1’er adet kırmızı soğan, sarı ve kırmızı dolmalık biber
    3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
    250 gram mantar
    Yarım kg ıspanak
    1 diş sarmısak
    3-4 dal taze fesleğen
    Tuz, karabiber

    Sos için:
    2 adet arpacık soğan
    1 diş sarmısak
    2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
    2-3 adet defne yaprağı
    2-3 dal taze fesleğen
    1 çay bardağı krema
    Tuz, karabiber
Bonfile, beyazbiber, karabiber, kekik, sarmısak ve zeytinyağını harmanlayın. Üzerini örtüp, 2-3 saat buzdolabında marine edin. Sebzeli harç için yarım ay doğranmış soğan, jülyen doğranmış sarı ve kırmızı biberi zeytinyağında ve orta ateşte 4-5 dakika karıştırarak soteleyin. Dilimlenmiş mantar ekleyip, mantar suyunu salıp yeniden çekene dek, yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Kıyılmış ıspanak ilave edip, ıspanağın rengi dönene dek kavurun. Kıyılmış sarmısak ve fesleğen ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberini ayarlayıp ocaktan alın. Sos için yapışmaz yüzeyli tavada soğan, kenarlarından çizik atılmış sarmısak ve zeytinyağını orta ateşte 2 dakika kavurun. Defne yaprağı ve fesleğen ilave edip karıştırın. Kremayı ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp, karıştırarak 2 dakika pişirin. Bonfileleri kızgın yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirin. İki bonfilenin arasına harçtan koyup servis tabağına yerleştirin. Kalan bonfile ve harcı da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine sos gezdirip dilediğiniz şekilde süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.