Sofra

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg kuşbaşı kuzu eti
    2 su bardağı su
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı kekik
    Bir buçuk su bardağı
    ayıklanmış bezelye
    2 adet havuç
    2 adet orta boy patates
    Tuz, karabiber

    Süslemek için:
    Dereotu
ETİ 1 su bardağı su ile birlikte düdüklü tencereye alın ve 15 dakika pişirin. Daha sonra bir kevgir yardımıyla suyunu süzün ve kaseye alın. Bir tencerede tereyağını eritin ve eti ilave edin. Kekik, tuz ve karabiber ekleyip 1-2 dakika çevirdikten sonra ocağın altını kapatın. Düdüklüde pişirdiğiniz etin suyuna 1 su bardağı daha su ekleyip bezelye, küp doğranmış havuç ve patatesi haşlayın. Suyunu süzün ve bir kaseye alın. Haşlanmış sebzelerin yarısını ete ekleyin ve karıştırın. Sebzeli eti yuvarlak bir kabın içine bastırarak yerleştirin. Kabı servis tabağının ortasına ters çevirip çıkarın. Kalan sebzeleri etin etrafına yayın. Et suyundan sebzelerin üzerine gezdirin. İnce kıyılmış dereotu ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın.