MALZEMELER
6 adet kuzu incik
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
1 adet rendelenmiş havuç
1 litre sıcak su
Şehriye pilavı için:
3 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı arpa şehriye
2 adet domates
4 adet dolmalık biber
Tuz
ZEYTİNYAĞINI bir tencereye alıp et, yemeklik doğranmış soğan ve havuçları ekleyip birlikte kavurun. Suyunu ilave edip kapağı kapalı olarak 1 saat 15 dakika, orta ateşte pişirin. Diğer taraftan tereyağını bir tavada eritip şehriyeyi pembeleşene kadar kavurun ve 1 saat 15 dakika pişirdiğiniz ete ekleyin. Daha sonra tencereye 4'e bölünmüş domatesleri ve iri doğranmış biberleri de ilave edin. Tuz ekleyip şehriyeler yumuşayana kadar pişirin. 20 dakika dinlendirip servis yapın.