Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    6 adet kuzu incik
    Yarım su bardağı zeytinyağı
    1 adet soğan
    1 adet rendelenmiş havuç
    1 litre sıcak su

    Şehriye pilavı için:
    3 çorba kaşığı tereyağı
    Yarım su bardağı arpa şehriye
    2 adet domates
    4 adet dolmalık biber
    Tuz
ZEYTİNYAĞINI bir tencereye alıp et, yemeklik doğranmış soğan ve havuçları ekleyip birlikte kavurun. Suyunu ilave edip kapağı kapalı olarak 1 saat 15 dakika, orta ateşte pişirin. Diğer taraftan tereyağını bir tavada eritip şehriyeyi pembeleşene kadar kavurun ve 1 saat 15 dakika pişirdiğiniz ete ekleyin. Daha sonra tencereye 4'e bölünmüş domatesleri ve iri doğranmış biberleri de ilave edin. Tuz ekleyip şehriyeler yumuşayana kadar pişirin. 20 dakika dinlendirip servis yapın.